O šampónoch všeobecne

05.03.2013 19:26

 

Pokiaľ o svoje vlasy pravidelne staráte, ale vlasy aj napriek tomu zostávajú nevzhľadné a bez života, dôvodom môže byť nesprávne zvolený šampón. Vlasy každého človeka totiž majú individuálne potreby, a preto by ste sa pri výbere šampónu mali rozhodovať podľa typu vlasov, pre ktorý je určený.
 
Na naše vlasy pôsobí rad klimatických vplyvov, ako je napríklad zima, vietor alebo slnko. Ďalej vlasom škodí chemické látky, ako je znečistené ovzdušie, chlórovaná voda alebo farby na vlasy. Vašu krásnu hrivu si tiež môžete poškodiť príliš horúcim fénovaním, kulmami alebo žehličkami na vlasy. Problémy s vlasmi ale tiež môžu vyvolať hormonálne zmeny v tehotenstve alebo v menopauze, ďalej potom dlhodobej choroby a stres.
 
Je známe, že vlasy majú malú reparačný a regeneračnú schopnosť a ich obnovu musíme sami podporovať. Skvelým prostriedkom, ako vlasy účinne stimulovať je práve vhodne zvolený šampón, ktorý je základom každej správnej starostlivosti.
 
V súčasnej dobe existuje na trhu niekoľko druhov šampónov, ktoré sú špeciálne vyvinuté pre konkrétne typy vlasov a ich ťažkosti. Nájdeme medzi nimi produkty napríklad proti lupinám, na mastné alebo naopak suché vlasy atď Existujú však šampóny, ktoré pomáhajú aj odstrániť vzhľad zľahnutých vlasov bez objemu, alebo také, ktoré napomáhajú udržiavať farbu. Na trhu nájdete aj šampóny proti vypadávaniu vlasov, pre nepoddajné vlasy alebo pre chemicky poškodené vlasy.
 
Dnešné šampóny sú väčšinou navrhnuté tak, aby ste ich mohli používať tak často, ako potrebujete. Kvalitné šampóny totiž vlasy v žiadnom prípade nepoškodzujú a naopak preukázateľne chráni ich povrch pred poškodením. Ako často si vlasy šampónom umývate je teda len vaše rozhodnutie.